Clubs de Lectura

La biblioteca compta amb 7 clubs de lectura. Per inscriure-us podeu omplir aquest formulari o contactar amb la biblioteca.

Club de lectura Infantil

El Club de lectura infantil és una iniciativa conjunta de la Biblioteca Carles Morató i de la Regidoria d'Educació, a través del Pla Educatiu d'Entorn, per fomentar el plaer de la lectura i compartir-lo amb altres companys. És per a nens i nenes de 9 a 11 anys i es troben setmanalment els dijous de 17.30 a 18.30h. El grup està dinamitzat per la Marta Andreu.
Lloc: 
Sala de treball en grup

Club de lectura juvenil

El Club de lectura juvenil, que compta també amb la col·laboració del Pla Educatiu d'Entorn, està adreçat a joves d'entre 12 i 16 anys. Es llegeixen novel·les juvenils d'autors contemporanis i introdueixen també alguna lectura d'autors clàssics. Les trobades són cada 15 dies, els dimecres a la tarda de 18 a 19h. a la Biblioteca. El grup està dinamitzat per en Víctor Pérez.
Lloc: 
Sala de treball en grup

Lectures

Club de lectura d'àlbums il·lustrats

El Club de lectura d'àlbums il·lustrats està adreçat a persones adultes interessades en aquesta tipologia d'obres. S'analitzen àlbums il·lustrats tant pel que fa a l'autoria i el contingut, text i imatge, com el que fa referència a les característiques físiques. Les trobades són mensuals, el primer dijous de cada mes de 19 a 20h. a la Biblioteca. El grup està dinamitzat per Ester Barniol.
Lloc: 
Saló de les Homilíes d'Organya

Lectures

Club de lectura de narrativa

El Club de lectura de narrativa està adreçat a persones adultes amb l'objectiu de fomentar el gust per la lectura i compartir experiències lectores, interpretacions i opinions. Es llegeixen novel·les d'autors contemporanis i també alguna lectura d'autors clàssics. Les trobades són mensuals, el primer dilluns de cada mes a la tarda de 18.30 a 19.30h. a la Biblioteca. El grup està dinamitzat per la Claustre Besora.
Lloc: 
Saló de les Homilíes d'Organya

Lectures

Club de lectura fàcil en català

El club, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Català del Solsonès, està adreçat a totes aquelles persones que estan aprenent català i que volen millorar la fluïdesa en l'ús de la llengua. Es llegeixen lectures adaptades i en versió original que faciliten la comprensió de l'obra i l'aprenentatge de l'idioma. Les trobades són un cop al mes, els dimarts al matí de 10.10 a 11.30h. al Saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca, i el grup està coordinat per la Neus Ollé.
Lloc: 
Saló de les Homilíes d'Organya

Lectures

Club de lectura d'anglès

El club està adreçat a persones amb un nivell mitjà B2 d'anglès, professors de l'idioma i aquells que el tenen com a llengua materna. Es llegeixen novel·les en anglès, i la tertúlia també es desenvolupa en anglès. Les trobades són el tercer dijous de cada mes de 21 a 22.30h. al Casal de cultura (sala del costat de la ràdio). El grup està dinamitzat per la Carme Vendrell, de l'Escola Oficial d'Idiomes i l'Alba Santaeulària, de Chit-Chat Idiomes.
Lloc: 
Casal de Cultura i Joventut

Lectures

Club de lectura de dones

El club de lectura de dones està adreçat a les dones lectores. Les trobades son setmanals els dimarts de 18:00 a 19:30, a la sala de treball en grup de la Biblioteca. La conductora del club és l'escriptora local Maria Dolors Guàrdia.
Lloc: 
Sala de treball en grup

Lectures

Club de lectura de la gent gran

El club, en col·laboració amb la Regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Solsona, està adreçat a persones majors de 60 anys. Les trobades són cada dilluns al matí, de 9.30 a 11h. al Saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca, i el grup està moderat per l'escriptor local Felip Vendrell.
Lloc: 
Saló de les Homilíes d'Organya

Lectura en veu alta

La lectura en veu alta es una activitat en la qual un grup de voluntaris llegeixen en veu alta a un grup d'oients, que solen ser persones amb necessitats especials, situació de dependència, amb dificultat lectores, o simplement persones que gaudeixen escoltant. Les lectures són molt variades, des de contes, històries locals, fragments de llibres, articles, poesies, etc. escollides normalment pels mateixos usuaris o per la Biblioteca. Un cop acabada la lectura, se sol crear una tertúlia on es comenta el què s'ha llegit. Les trobades són setmanals, els divendres a la tarda de 16 a 17h. al Saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató.
Lloc: 
Saló de les Homilíes d'Organya