Guies temàtiques

En aquest espai anirem publicant guies temàtiques elaborades pel personal de la Biblioteca agrupades per àmbit temàtic. Una guia temàtica és una selecció de documents sobre una temàtica concreta i que formen part de la col·lecció.

A dormir

A dormir

Contes on apareixen infants en el moment d'anar a dormir, que mostren l'hàbit i les rutines d'abans d'anar a dormir o que parlen de la son.

Pels pares i mares llibres i articles que expliquen les especificitats i fases del son dels infants, que donen tècniques per acompanyar el moment d'anar a dormir.

gener 2021

A menjar

A menjar

Contes i llibres per a infants que parlen sobre el menjar, els aliments, els àpats, com ens hem de comportar a taula, contes que ajuden a adquirir l'hàbit de menjar.

Pels pares i mares llibres que parlen d'alimentació i nutrició infantil, com ajudar els nens a adquirir hàbits alimentaris saludables, receptes per a nens.

gener 2021

Adéu bolquers

Adéu bolquers

Contes que ajuden en el procés de deixar els bolquers, on el protagonista passa per aquest moment, d'infants que es fan pipí al llit, de fer les necessitats a l'orinal, etc.

Pels pares i mares llibres que expliquen com s'ha de produir aquest canvi, quin és el moment adequat i com acompanyar l'infant.

gener 2021

Adéu xumet

Adéu xumet

Contes on els protagonistes estan en el procés de deixar el xumet.

Pels pares i mares llibres i articles que expliquen el pro i contra de donar xumet als nadons, que expliquen com dura a terme el procés de deixar-lo i com ajudar l'infant.

gener 2021

Adopció

Adopció

Contes on els protagonistes són nens i nenes adoptades o que es parli del tema.

Pels pares i mares llibres i articles que parlen del procés d'adopció, com ho viuen els pares i els fills i com parlar-ne.

gener 2021

Assetjament escolar

Assetjament escolar

Contes i llibres per a infants que parlen de l'assetjament a l'escola, de les burles dels companys per ser diferent.

Pels adults són llibres que parlen de com detectar i tractar el bullying que puguin patir els seus fills/alumnes, de les víctimes i els agressors d'aquest assetjament, relats basats en fets reals, novel·les i novel·les juvenils on els protagonistes pateixen assetjament escolar.

gener 2021

Autoestima

Autoestima

Contes i llibres que ajuden a millorar l'autoestima, d'acceptar-se tal com s'és, de no fer cas dels comentaris dels altres, de superar la frustració, etc.

Pels pares i mares llibres i articles que proporcionen tècniques per millorar l'autoestima dels fills, com educar-los perquè tinguin una bona autoestima, com educar sense crits ni càstigs, etc.

gener 2021

Avis

Avis

Contes on avis i néts són protagonistes.

Per als adults llibres i articles que expliquen com ha de ser la relació dels avis amb els néts i quin paper juguen en la seva educació.

gener 2021

Calaix de la diversitat

Calaix de la diversitat

Contes i llibres on apareixen personatges que tenen alguna discapacitat o són considerats «diferents»: autisme, tdh, discapacitats físiques, discapacitats mentals, etc.

Per als pares llibres i articles que parlen de l'educació d'aquests fills.

gener 2021

Ens enfadem

Ens enfadem

Contes on els protagonistes s'enfaden, s'enrabien i com gestionen aquesta emoció.

Pels pares i mares llibres i articles amb consells per fer front a les rebequeries i entendre el per què es produeixen. Educar sense crits, amb paciència, com tractar fills rebels, com dominar l'agressivitat, com ajudar els fills a ser feliços. Llibres amb tècniques de reducció de l'estrès.

gener 2021

Ens posem malalts

Ens posem malalts

Contes i llibres per a infants que els facin perdre la por a anar al metge, contes sobre estar malalt, tenir algun familiar malalt, estar a l'hospital, la salut, etc.

Per als pares i mares llibres que parlen de la salut dels fills, cures i remeis, i com parlar de les malalties (dels pares o dels nens) als nens.

gener 2021

Famílies mil

Famílies mil

Contes i llibres on apareixen famílies de tot tipus: monoparentals, homoparentals, pares separats i ajuntats, etc.

Pels pares i mares llibres sobre com tractar el tema de tenir una família «diferent», tractar processos de divorci, de parelles noves, de dos pares o dos mares, etc.

gener 2021

Gelosia

Gelosia

Contes on els protagonistes tenen gelos d'algú altre (normalment seran germans), que parlen i ajuden a superar aquest sentiment.

Pels pares i mares llibres i articles que parlen com ajudar els fills en el procés de l'arribada d'un nou membre a la família, sobre com tractar la gelosia entre germans.

gener 2021

Gènere

Gènere

"No es fácil crecer teniendo una orientación sexual distinta a la de la mayoría, a la que la sociedad te impone como 'normal'." (Mike Lightwood)

gener 2021